Volver a la vista general

A'dam - Proyecto único de vivienda para lesbianas mayores de 50 años

In Nieuw Grunder gaat Woonmaatschappij Amsterdam 22 huurwoningen, 16 koopwoningen en 6 koopateliers voor Stichting ‘Een Vrolijke Oude Dag’ bouwen. De locatie in Amsterdam-Zuidoost is nabij winkels en openbaar vervoer.

Uniek project

Het project waarin Woonmaatschappij Amsterdam en Stichting ‘Een Vrolijke Oude Dag’ gaan samenwerken, is een uniek project waarin 50-plus lesbische vrouwen tot hun oude dag kunnen blijven wonen.

Onder het motto ‘living apart together’ wil de stichting lesbische vrouwen de mogelijkheid bieden geheel zelfstandig te wonen, maar met de mogelijkheid om contacten te leggen met anderen en/of gebruik te maken van faciliteiten en/of mee te doen aan gezamenlijke activiteiten.

Het betreft een nieuwbouwflat met zowel koopwoningen als sociale huurwoningen, gebouwd als ouderenhuisvesting en met gemeenschappelijke voorzieningen. In de flat worden veel wensen van de stichting gerealiseerd. De oppervlaktes van de woningen variëren van 76 tot 95 m2 per woning. De sociale huurprijzen liggen tussen de € 460,- en € 485,- per maand, de koopprijzen tussen de € 145.000,- en € 190.000,- VON. De servicekosten zijn nog niet bekend.

Thuisgevoel

Het creëren van een ‘thuisgevoel’ (veiligheid, vertrouwdheid en identiteit) is een van de beleidsuitgangspunten van Woonmaatschappij Amsterdam.

Mensen verwachten steeds meer een woning in een herkenbare buurt met een voor hen passende sociale context. Door te streven naar wijken waar bewoners een positieve keuze hebben gemaakt voor zowel de woning, de woonomgeving als de medebewoners, denkt Woonmaatschappij Amsterdam de leefbaarheid te vergroten. Dit streven heeft zich nu verbonden met de ambities van stichting ‘Een Vrolijke Oude Dag’.

Eerste paal

Volgens de planning wordt eind juni 2006 de eerste paal geslagen voor 16 koopwoningen en 22 sociale huurwoningen in één flatgebouw. De oplevering van het flatgebouw zal in het voorjaar van 2007 plaatsvinden.

Nu de samenwerkingsovereenkomst getekend is, zal de stichting binnenkort een informatiebijeenkomst gaan houden voor belangstellenden. De datum daarvoor is nog niet bekend, maar belangstellenden kunnen geïnformeerd blijven via de site van stichting ‘Een Vrolijke Oude Dag’. Daar vindt je ook een pagina met informatie over de aanmeldingsprocedure voor dit project.