Volver a la vista general

Discriminación gay en el sector sanitario

Rotte appel

Zo meldde de 24-jarige Mieke N. : ‘Ik werkte nét als assistente bij een tandartsenpraktijk. Na enkele werkdagen had ik het met de tandarts over relaties. Toen hij bemerkte dat mijn partner geen hij maar een zij was, kwam de ellende. Ik had het in mijn sollicitatie moeten vertellen, ik was nu niet meer te vertrouwen en ik was van een groene verse tot een rotte appel verworden. Vervolgens maakte hij de appel voor mij zo zuur, net zo lang tot ik het niet meer trok. Discussie was niet mogelijk en ik voelde me onbegrepen. Uiteindelijk heb ik toen ontslag genomen’.

Roze vlaggetje

De 28-jarige Samira R. belde ons en vertelde over soortgelijke ervaringen in een Tilburgs Ziekenhuis. ‘Ik werd elke dag zó erg gepest dat ik ten einde raad was. Ik probeerde het tot slot met humor. Zo trakteerde ik op mijn verjaardag mosselen met een roze vlaggetje erop. Mijn collega’s zagen dit als een vrijbrief om het nog veel erger te maken. Ik kan best tegen een stootje, maar de hele dag door zo misselijk behandeld worden is gewoon om ziek van te worden’.

Anoniem

Tenslotte is er een e-mail van de verzorger van lichamelijk gehandicapten die anoniem wil blijven. ‘Als ik inga op mijn situatie, dan is meteen bekend waar ik werk en dan zit ik dus thuis’, zo luidt zijn reden daarvoor.

Hamvraag

Embrace Pink–woordvoerder Giovanni Nijenhuis: ‘Of de homo-discriminatie terug in de tijd is of niet is eigenlijk dé hamvraag in de homo-emancipatie op dit moment. Of deze voorvallen nu structureel of incidenteel zijn, het is belangrijker om tot actie over te gaan. Wij gaan praten met de politie, de uitvoerders van anti-discriminatiebeleid en het is een thema is onze kennismakingsronde met de politieke partijen. Wij gaan de uitdaging graag aan en weten ons verzekerd dat Tilburg hier welwillend tegenover zal staan’.