Volver a la vista general

Tema "De nada" Pink Saturday 2006

Met ‘You’re Welcome’ wil de organisatie van Roze Zaterdag duidelijk maken dat iedereen welkom is op 24 juni, maar ook dat iedereen ‘er mag zijn’ en dat Roze Zaterdag daarom een dag wordt waarop de diversiteit van de samenleving centraal staat.

Programa

Een oecumenische viering, een spetterende parade door de Zwolse binnenstad, een grote manifestatie in het hart van de stad en een infomarkt met informatie van allerlei organisaties en verenigingen.

‘s Avonds worden de IJsselhallen omgetoverd tot The Pink Garden, een combinatie van meerdere feesten onder één dak. De basis van het programma voor 24 juni a.s. is daarmee gelegd. Tientallen vrijwilligers werken achter de schermen hard aan het verder invullen van alle onderdelen van de dag.

Website

Vele organisaties werken mee aan de dag. Bedrijven, instellingen en organisaties kunnen nog een bijdrage leveren door activiteiten te organiseren, te sponsoren en te adverteren. Binnenkort gaat de website Rozezaterdagzwolle.nl online.

Ook verschijnt in juni een breed verspreide programmabrochure, waarin alle onderdelen van de dag in de hele Benelux onder de aandacht worden gebracht.

Kenmerken

Tolerantie, respect en toegankelijkheid zijn centrale kenmerken van de dag. ‘Zwolle wordt op 24 juni a.s. geen homoghetto, waar sommige mensen zich niet thuis zullen voelen. De vrijheid voor homo’s, lesbo’s en biseksuelen om zichzelf te zijn, is dezelfde vrijheid voor anderen om zich welkom en thuis te voelen’, zegt voorzitter Irene Gerritzen van de stichting die de dag organiseert.

‘Om mee te doen aan de parade, om de activiteiten of de avondfeesten bij te wonen hoef je dus geen homo te zijn. Je hoeft alleen maar zin te hebben in een gezellige en tolerante dag!’

Pink Garden

De feesten van The Pink Garden zijn nog nooit eerder vertoond op Roze Zaterdag: verschillende zalen, sferen en mensen op één feest. Naast bekende dj’s zoals Erick E, DJ Promiss, Marcella, Lacroix en Thunderpussy & DD King kun je veel show en entertainment verwachten. The Pink Garden vindt zaterdagavond (en nacht!) 24 juni a.s. plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Studio TaS, met ruime ervaring bij het organiseren van feesten, tekent voor The Pink Garden.

De komende maanden wordt regelmatig meer informatie bekendgemaakt over het programma van de dag.