Volver a la vista general

Eindhoven - Atención a los gays residentes en Kronehoef

Uit de eerste gesprekken met mensen in de wijk Kronehoef blijkt dat homoseksualiteit geen probleem is, maar dat er zelden over gesproken wordt.

Miel Andriesse van

Stichting Outway

zegt: ‘In Kronehoef zien we gelukkig geen problemen. Maar er wordt ook nooit over gesproken. We vragen ons af hoe dat is voor homoseksuele buurtbewoners. Voelen zij zich geaccepteerd en een onderdeel van de wijk? Of zoeken zij hun heil wat vrienden en voorzieningen betreft buiten de wijk? Wat vinden zij prettig? Daarom gaan we eerst hun mening vragen. Als zij aangeven dat er iets aan de leefbaarheid kan verbeteren, gaan we na de vakantie bekijken wat de buurtbewoners of buurtorganisaties daar iets aan kunnen doen’.

Frank Valkenaars van

COC Eindhoven y región

voegt eraan toe: ‘Gezien het inwonertal schatten we dat er tussen de 180 en 250 homoseksuelen in Kronehoef wonen. Zijn er dan 100 openlijke homo’s en lesbo’s in Kronehoef? Dat hopen we wel, want gemiddeld is ongeveer de helft van alle homo’s en lesbo’s openlijk over hun seksuele voorkeur. We hopen dat we er een stel kunnen vinden die ons meer kunnen vertellen of die misschien mee willen denken. Ook willen we graag praten met Islamitische en Antilliaanse jongeren die mogelijk homo- of biseksuele gevoelens hebben. Er wonen immers veel Moslims en Antilianen in de buurt’.

Petra Wijers is werkzaam bij

Stichting De Kringen

, een netwerk van gespreksgroepen. Zij zegt: ‘Uit onze eerste gesprekjes merkten we dat het bespreken van homoseksualiteit niet vanzelfsprekend is in Kronehoef. Wat ons betreft hoeft het ook niet de hele tijd besproken te worden. Maar als het helemaal genegeerd wordt, kan dat een vervelende sfeer geven. Dan voel je jezelf als buurtbewoner ook niet serieus genomen. We willen samen met de homo’s en lesbiennes – en later met andere buurtbewoners en organisaties – in Kronehoef eens bespreken of zij zich geaccepteerd voelen in de buurt en op welke punten dat nog beter zou kunnen. Dat kan in hele kleine dingen zitten’.

De initiatiefgroep werkt in dit project samen met het

Kenniscentrum Lesbisch en Homo-emancipatiebeleid

.

Homo, biseksuele en lesbische buurtbewoners die bereid zijn hun mening eens te geven, kunnen met het Kenniscentrum contact opnemen door te mailen naar Kronehoef, of te bellen met Peter Dankmeijer, tel: 06-23 800 357.