Volver a la vista general

Lange Frans inaugura un monumento gay en Madurodam

Het monument in de miniatuurstad in Den Haag is een kopie op schaal 1 op 25 van het homomonument dat naast de Amsterdamse Westerkerk staat. ‘Madurodam staat vol met symbolen, het homomonument in Amsterdam is hét symbool van homo-emancipatie’, aldus burgemeester Job Cohen.

Het initiatief voor het miniatuurhomomonument is afkomstig van COC Nederland, dat andere homo-organisaties uitnodigde het initiatief te ondersteunen. De homobelangenvereniging die dit jaar zestig jaar bestaat, heeft een nieuwe doelstelling: na wettelijk geregelde rechten nu sociale acceptatie in de maatschappij.

‘Het homomonument in Madurodam is een mooie manier om zowel Nederlanders, waaronder grote aantallen schoolkinderen, als internationale toeristen in aanraking te brengen met homoseksualiteit in Nederland’, aldus COC-voorzitter Frank van Dalen.

Homo-intolerantie is volgens Lange Frans vooral te wijten aan onwetendheid. De rapper, bekend van het duo Lange Frans & Baas B, wil zich daarom inzetten om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Zo nam hij onlangs een duet op met zanger Gordon. De twee zullen het duet tijdens de opening van het homomonument live ten gehore brengen. Het openen van het monument is een groot statement in een kleine stad. ‘Ik ben geen homo, maar ook geen homofoob’, aldus Lange Frans.

Het homomonument in de miniatuurstad heeft zijden van 160 mm en staat tussen winkelcentrum Magna Plaza en het Rijksmuseum aan de gracht.

Dinsdag 24 oktober a.s. vanaf 14.00 uur onthulling van het miniatuur homomonument in Madurodam – George Maduroplein 1 te Den Haag.

Para más información, consulte:

El COC lanza una campaña de recaudación de fondos para el monumento gay Madurodam