Volver a la vista general

El cantante Robert Long, gravemente enfermo

Bij de 63-jarige zanger werd twee weken geleden buikvlieskanker geconstateerd, waarna onmiddellijk met chemotherapie werd begonnen. Enkele dagen geleden gaven de artsen de hoop op herstel op en werd de therapie gestaakt.

Kristof Rutsaert, met wie Robert Long eind vorig jaar trouwde, vertelt dat zij drie weken geleden tijdens een verblijf in Italië voor het eerst vermoedden dat er iets mis was met de gezondheid van de zanger. Toen de klachten aanbleven, liet Long zich in een ziekenhuis onderzoeken. Daar werd de ziekte geconstateerd.

Vorig jaar werd Long, wiens echte naam Bob Leverman is, getroffen door een hartinfarct. De zanger van liedjes als Toe maar jongens en Thorbeckeplein herstelde toen volledig.

In samenwerking met het COC maakte Long daarna een stripboek gebaseerd op zijn liedjes en maakte weer plannen voor optredens. Zo zou hij in het nieuwe jaar vijf nummers meezingen in de theatershow van The Deep River Quartet.