Volver a la vista general

Muere Robert Long - funeral el 23 de diciembre

Robert Long was een veelzijdig artiest – zanger, liedjesschrijver, theatermaker, columnist en tv-presentator.

Een levensgenieter die vrijgevochten aanschopte tegen heilige huisjes – maar nooit redeloos grof, want Robert Long was in de eerste plaats een taalkunstenaar die met zorg zijn teksten schreef en subtiel van muziek voorzag.

Zijn grote doorbraak kwam begin jaren zeventig met zijn eerste Nederlandstalige albums Vroeger of Later_, Levenslang en Homo Sapiens en de theatershows die hij in die jaren maakte met Leen Jongewaard.

Met zijn werk in die jaren wist hij bij velen een gevoelige snaar te raken, precies te formuleren wat toen nog vaak verzwegen werd. Wie die oude platen nu met een zekere weemoed uit de platenkast haalt om weer ‘ns te draaien, zal merken dat nummers als Thorbeckeplein_, _Jezus Redt_, _Liefste mijn liefste_, _Toe maar jongens_, _Het leven was lijden_, _Zeven over twaalf_, _Met een perfect gevoel en _Allemaal Angst tijdloze klassiekers geworden zijn.

Dat hij ongeneeslijk ziek was en niet lang meer te leven had, werd een paar dagen geleden al gemeld door zijn echtgenoot Kristof Rutsaert. Robert Long is 63 jaar geworden.

Robert Long heeft voor zijn

laatste rustplaats

de rooms-katholieke begraafplaats Sint Petrus Banden, Kerkhoflaan 10 te Den Haag gekozen. De begrafenis is op zaterdag 23 december a.s. om 11.30 uur. De fans van de zanger zijn welkom op de begrafenis, zo heeft zijn echtgenoot Kristof Rutsaert besloten.

[Bron: COC NL}

Zie voor meer informatie de biografie en discografie van Robert Long.