Volver a la vista general

PRECIO de ROSA GRIS

Iedere woensdag van de maand presenteren Art Launch en Grey Pink in het Paleis van de Weemoed, Oudezijds Voorburgwal 15 te Amsterdam, uitgaansavonden voor oudere homo’s en lesbo’s. De avonden worden opgeluisterd met optredens, dansmuziek en hapjes.

Zo was er augustus vorig jaar, voorafgaand aan Gay Pride Amsterdam, een bijzonder feest op straat met een speciale programmering. De bijdrage van het stadsdeel heeft ervoor gezorgd dat dit soort evenementen ook in de toekomst blijven bestaan.

De wereld wordt steeds kleiner, maar de buren lijken steeds verder weg. Het project

Wij Amsterdammers

probeert die kloof in de hoofdstad te dichten. Onderdeel daarvan in stadsdeel Amsterdam-Centrum is ‘Stel je voor… € 1000,- !’ Daarmee worden projecten beloond, die de kans op ontmoetingen tussen bewoners vergroten en die de ontwikkeling van talent in de binnenstad stimuleren. Bij de beoordeling van de genomineerden is vooral op originaliteit en ‘gemaksvriendelijkheid’ gelet.

Vijf initiatieven van bewoners en organisaties zijn uitverkoren en zij verdelen het bedrag van € 5000,- onderling. Daaronder dus Grey Pink en de groep kan binnenkort een cheque van het stadsdeel tegemoet zien.

Projectleider Joost Hasenaar: ‘We zochten vooral manieren waardoor mensen in de binnenstad op een makkelijke manier met elkaar in contact kunnen komen. Het hoeft niet meteen heel hoogdravend of diepgravend te zijn, het gaat om de kennismaking, de ontmoeting, het opwekken van nieuwsgierigheid’.