Volver a la vista general

Agis: "La política con el COC es un gran éxito

Inmiddels hebben al enkele honderden homoseksuelen zich aangemeld voor de collectieve polis.

De nieuwe polis probeert voor iedereen zorg op maat te leveren. Volgens een woordvoerder van Agis wordt voor de nieuw verzekerden gekeken wat er extra gedaan kan worden voor homoseksuelen. Daarbij moet onder meer worden gedacht aan een overzicht van homovriendelijke ziekenhuizen en zorginstellingen en specifieke aandacht voor hiv- en aids-patiënten.

De polis wordt nog verder uitgebreid. Agis overlegt de komende maanden met het COC over de invulling daarvan.

Volgens COC-voorzitter Frank van Dalen zou een goede aanvulling kunnen zijn dat een verzekerde juridische ondersteuning krijgt na een ongeluk in een land waar homostellen niet worden erkend. Ook op homoseksuele ouderen gerichte zorg komt in aanmerking. De verwachting is dat de polis in 2009 pas echt klaar is.

Volgens Agis lijkt het succes van deze polis op die voor vegetariërs die vorig jaar ingevoerd werd. Die polis trok het afgelopen jaar ongeveer 1500 verzekerden, die in aanmerking komen voor extra vergoedingen voor onder meer vitamine- en mineralenpreparaten.

Agis biedt als enige verzekeraar ook een collectieve rookvrij-polis, waarbij stoppen-met-roken-cursussen worden vergoed.

Véase también:

Seguro de enfermedad con un toque rosa