Volver a la vista general

KINGDOM DISTRIBUTION para BEN EILERS

Ben Eilers heeft veel betekend voor de homo-emancipatie door zijn vrijwillige inzet bij diverse organisaties. Hij is een man die al bijna 40 jaar lang zijn nek heeft durven uitsteken om op te komen voor de belangen van homomannen en lesbische vrouwen. Dat getuigt van lef en moed.

Vanaf begin jaren ‘70 was Ben Eilers actief bij het COC in Utrecht. Naast vrijwilliger was hij in 1980/81ook voorzitter.

Bij Kerk en Wereld leidde Ben Eilers in de jaren ‘80 themaweekenden. Toen dat werk werd overgenomen door Stichting De Kringen is Ben Eilers daar groepen blijven begeleiden. Ben Eilers is een jaar voorzitter geweest van de afdeling Utrecht van De Kringen en tegenwoordig begeleidt hij gespreksgroepen voor senioren.

Vanaf 1986 is Ben Eilers ook actief als buddy bij Buddyzorg Midden-Nederland. Sinds 1997 participeert Ben in het Landelijk Platform Roze 50+. Vanaf de aanvang is hij daar betrokken en zet zich actief in voor het verbeteren van de positie van homo- en lesbische ouderen.

Vanwege zijn betrokkenheid, doorzettingsvermogen en de aandacht die hij heeft voor de homo-emancipatie heeft het H.K.H. Koningin Beatrix behaagd een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen aan Ben Eilers.

Namens COC Nederland was Josee Rothuizen, consultant betrokken bij het roze 50plus-werk, aanwezig bij de uitreiking van de onderscheiding. Zij hield een korte toespraak en bood hem bloemen en de biografie van Benno Premsela als geschenk aan.