Volver a la vista general

COC Nimega - adjudicación de Roze Loper

De Roze Loper zal worden uitgereikt aan de verzorginshuizen, Nijevelt en Honinghoeve (onderdeel van zorginstelling de Waalboog); Nieuw Malderborgh, de Doekenborg en de Orangerie (onderdeel van de Zorggroep Zuid-Gelderland) en het Oud Burgeren Gasthuis. Alle verzorgingshuizen zijn in Nijmegen gelegen.

Homo/biseksuele ouderen kunnen andere wensen en behoeften hebben dan hun heteroseksuele buren, zijn nauwelijks zichtbaar en kunnen hun woonomgeving als homo-onvriendelijk ervaren.

Het doel van dit project is het op gang brengen van een dialoog over de aanwezigheid van homo/biseksuele ouderen in zorginstellingen. Door gesprekken vanuit COC Nijmegen met management, personeel, ondernemings- en bewonersraden is deze dialoog op een positieve manier tot stand gekomen.

De Roze Loper wordt aan de bovenstaande verzorgingshuizen uitgereikt om hen te complimenteren voor de getoonde openheid en visie. Daarnaast is het een aanmoedigingsprijs voor de geëerde verzorgingshuizen om in de nabije toekomst de gestarte dialoog uit te gaan bouwen naar concreet beleid gericht op homo- en biseksuele ouderen. COC Nijmegen zal hen hierbij adviseren en concreet ondersteunen.

Uitreiking Roze Loper

Datum: vrijdag 30 mei 2008
Tijdstip: 15.00 uur
Locatie: SWON, Julianaplein 1 te Nijmegen.