Volver a la vista general

Inauguración del Pink Friday en 50PlusBeurs by CDA

CDA-Tweede Kamerlid Ans Willemse-Van der Ploeg is overtuigd van de noodzaak van Roze Vrijdag.

‘Anno 2007 is er gelukkig veel veranderd maar veel homoseksuele ouderen hebben geen vanzelfsprekend netwerk. Velen dragen het verleden met zich mee waarin homoseksualiteit niet of nauwelijks werd geaccepteerd. Zij vinden het ook nu nog moeilijk open te zijn over hun seksuele geaardheid en levensstijl. Dat werkt natuurlijk door in hun dagelijkse contacten’.

De 50PlusBeurs is volgens Willemse-Van der Ploeg een goede gelegenheid om aandacht te vragen voor de positie van homoseksuele ouderen. ‘Er komen tienduizenden 50-plussers. Homoseksuelen kunnen met elkaar in contact komen en informatie krijgen over lokale activiteiten voor hen. En het is te een goede gelegenheid voor ontmoeting tussen heteroseksuele en homoseksuele ouderen’.

Het CDA-kamerlid gaat na de opening in politiek debat met PvdA-kamerlid Anja Timmer, VVD-kamerlid Anouchka van Miltenburg, COC-voorzitter Wouter Neerings, Lucia van Westerlaak van het FNV en Anbo-directeur Lianne Wubbels. Het debat wordt geleid door Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant.

De opening van Roze Vrijdag en de andere activiteiten in dit kader vinden plaats in de Jaarbeurs Utrecht, Hal 9-stand C010.