Volver a la vista general

Plasterk firma un acuerdo GSA con FNV-ANBO

In de GSA-overeenkomst spreken de partijen af dat alles in het werk wordt gesteld ‘zodat ouderen ook gewoon homo kunnen zijn’. Homoseksuele ouderen ontmoeten namelijk nog steeds weerstand in sommige verpleeghuizen, kaartclubs of bij een wijkverpleegkundige.

Minister Plasterk beloont dit initiatief met een subsidie, waarvoor het werk van ANBO Roze verder versterkt kan worden. Lokaal werken deze groepen samen met het COC voor het plaatselijk versterken van het roze beleid gericht op 50plussers.

De samenwerking tussen de ANBO en de FNV komt niet uit de lucht vallen. Al jaren trekken de organisaties op landelijk niveau samen op, bijvoorbeeld bij de bestrijding van leeftijdsdiscriminatie. Met de aansluiting van de ANBO groeit de FNV op 1 januari 2009 naar 1, 4 miljoen leden. ANBO behartigt vanaf dat moment de belangen van ruim 350 duizend ANBO- en FNV-senioren en is dan de grootste ouderenbond in Nederland.