Volver a la vista general

La biografía de REVE se publicará en octubre

‘Je zou kunnen zeggen: het verborgen leven van Gerard Reve’, zegt Maas. ‘Over zijn jeugd, zijn debuut De Avonden_, maar ook zijn huwelijk met Hanny Michaelis tussen 1948 en 1959, waarover hij nooit heeft geschreven. De jaren voordat hij zich openlijk als homoseksueel en roomskatholiek manifesteerde’.

Het tweede deel zal _De rampjaren (1962-1975) heten.

‘Zo heeft Reve die jaren zelf later genoemd’, zegt Maas. Hij werd beroemd met zijn brievenboeken en romans, werd vanwege ‘smadelijke godslastering’ aangeklaagd in het ‘Ezeltje-proces’, kreeg de P.C. Hooftprijs en verhuisde naar Frankrijk.

Deel drie krijgt de titel _De late jaren (1975-2006), toen de auteur in Frankrijk en later België woonde.

Elk deel van de Reve-biografie, die in 2010 voltooid moet zijn, zal ongeveer 750 pagina’s tellen.

Véase también:

Gerard Reve murió

Homenaje nocturno a Gerard Reve

Monumento a Reve también por su papel en la emancipación gay

Memoria de Gerard Reve