Volver a la vista general

Theodoor Groot miembro orden de Oranje-Nassau

‘s Middags was er een drukbezochte receptie bij het COC in Café Praag.

De koninklijke onderscheiding is toegekend omdat Theodoor Groot zich als vrijwilliger al gedurende 40 jaar met veel energie en enthousiasme heeft ingezet voor de homoseksuele gemeenschap van Rotterdam, te weten bij COC Rotterdam, Homojongerenvereniging Apollo en stichting Rotterdam Verkeert.

Andere landgenoten die – mede vanwege hun bijdrage aan de emancipatie van holebi’s en transgenders een koninklijke onderscheiding gekregen hebben zijn:

Frank Sanders

– kleinkunstenaar, musicalmaker en mede-oprichter van de ‘Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater’ – Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Mohamed Sini

– voor zijn inzet in het integratiedebat en de interreligieuze dialoog – voorzitter van de stichting Islam en Burgerschap – deze stichting nam deel in het project De Dialoog samen met COC Nederland, stichting Yoesuf en het Humanistisch Verbond – Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Edwin van Kollenburg

– eigenaar van het Amsterdamse Café Rouge en mede-organsator van het Amstelpodium en de Gay Pride Amsterdam – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos Megens

– coördinator en mede-oprichter van het Genderteam van het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam – Ridder in de Orde van Oranje Nassau.