Volver a la vista general

Exposición Eye for Women / Eye4Women

Marian Bakker heeft van 1979 tot 2003 dicht op de huid gezeten van het lesbische leven in Nederland. Dat heeft geresulteerd in een unieke registratie van talloze activiteiten, acties en evenementen van lesbische vrouwen en vrouwengroepen die voortvloeiden uit de tweede feministische golf.

Het werk van Marian Bakker vertelt het verhaal van het lesbische leven van binnenuit aan de hand van een groot aantal thema’s zoals woon- en kraakgroepen (met name in het NRC Handelsbladgebouw), vrouwencollectieven (Garage Knalpot, fietsenwinkel Zijwind, boekhandel Xantippe), uitgaans- en caféleven (Crea, Saarein, Dansfloor, Vivelavie), manifestaties (roze zaterdagen, demonstraties), vriendinnen, de lesbische familie en zelfs het lesbisch huisdier.

Haar werk beweegt zich zowel op het gebied van documentaire fotografie als visuele kunst. Zij werkte mee aan de tentoonstelling Goed Verkeerd in het Amsterdams Historisch Museum, was huisfotograaf van de Amsterdamse Gay Games in 1998 en startte met de reizende tentoonstelling Lesbian ConneXion/s.

Met deze expositie neemt zij afscheid van IHLIA-Homodok waarvoor zij vanaf 2002 exposities en culturele activiteiten organiseerde.

Zie voor meer informatie Oog voor Vrouwen/Eye4Women.