Volver a la vista general

COC Países Bajos busca refuerzos

Internacional

De kandidaat beschikt over ruime ervaring inzake mensenrechten en/of ontwikkelingssamenwerking, heeft ervaring met internationaal samenwerken en beschikt over culturele sensitiviteit. De kandidaat heeft een netwerk dat ingezet kan worden om het internationale werk van COC Nederland verder te profileren, zowel in binnen- als buitenland.

Jongeren en onderwijs

De jongerenprojecten van COC Nederland zijn met name gericht op het activeren van jonge HLBT’s om zelf bij te dragen aan de sociale acceptatie van homoseksualiteit in hun eigen omgeving. Het belangrijkste voorbeeld daarvan zijn de Gay & Straight Alliances die op steeds meer Nederlandse scholen worden opgezet en de Jong & Out community die zowel op internet als met sociale ontmoetingsmogelijkheden actief is. Kandidaten voor deze functie hebben een grote kennis van en affiniteit met de actuele jeugdculturen in Nederland en hebben aantoonbare ervaring met geslaagde campagnes om jongeren te bereiken en te activeren.

Ouderen en zorg

De relatieve onzichtbaarheid van oudere HLBT’s (ook binnen de homogemeenschap) is een rem op de emancipatie van dit deel van onze achterban. De kandidaat heeft een goed netwerk binnen de reguliere ouderenbonden en de zorgbranche en heeft de vaardigheden om daar als ambassadeur op te treden voor de projecten van het COC.

Het bestuur streeft er naar kandidaten voor deze portefeuilles voor te kunnen dragen aan de Algemene Vergadering op zaterdag 21 november 2009.

Interesse?

Voor het uitgebreide bestuursprofiel en de selectieprocedure kijkt u hier.