Volver a la vista general

A'dam - Sospechoso pillado chateando robos a gays

De Amsterdammer benaderde de mannen via internet onder de namen Mark, Christiaan of Christiano.

In één geval maakte hij een afspraakje met een man in Amsterdam-Oost. Vervolgens verscheen hij met een handlanger aan de deur, waarna de twee met geweld het huis binnendrongen. Ze bedreigden en mishandelden het slachtoffer om er vervolgens met onder meer enkele telefoons vandoor te gaan.

Ook de handlanger van de man is aangehouden. Het gaat om Amsterdammers van 19 en 22 jaar.

De politie zoekt nu meer mannen die mogelijk slachtoffer van de chatters zijn geweest. Deze slachtoffers kunnen zich melden via Roze in Blauw, het HomoNetwerk van de Amsterdamse politie, tel: 020-5595385.

Consulte además nuestro dossier Seguridad y discriminación.