Volver a la vista general

Lanzamiento festivo del COC Flevoland

Bij de feestelijke presentatie zal wethouder van integratie en emancipatie Albert Kok van Lelystad aanwezig zijn.

Flevoland is al 23 jaar een provincie, maar op holebi/transgendergebied nog steeds een witte vlek. Een aantal mensen vond het hoogste tijd dat daarin verandering komt.

Vandaar dat het initiatief is genomen om in Flevoland te starten met een COC Flevoland. COC Flevoland i.o. is een werkgroep die sinds 28 maart 2009 bestaat.

Voorlopig opereert COC Flevoland als een werkgroep onder de vleugels van de COC-verenigingen Zwolle en Amsterdam. De werkgroep wil zich in 2010 in alle gemeenten van Flevoland manifesteren en een zelfstandige COC-vereniging binnen de federatie COC Nederland worden.

U kunt tijdens de feestelijke presentatie kennismaken met de leden van de werkgroep en informatie krijgen over de doelstellingen van COC Flevoland.

Er zal worden ingezet op voorlichting op scholen en bij instellingen en bedrijven. Er zal nauw worden samengewerkt met organisaties die emancipatie en diversiteit hoog in het vaandel hebben, zoals het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Verder wil COC Flevoland activiteiten organiseren gericht op informatie en discussie en holebi’s en transgenders ondersteunen bij hun coming out en zelfacceptatie.

Meer informatie is te vinden op de website in aanbouw: COC Flevoland.

COC Flevoland – feestelijke presentatie

Datum: vrijdag 18 december 2009 – vanaf 20.30 uur
Locatie: Café Vier Engelen, Zilverparkkade 130 te Lelystad