Volver a la vista general

Zwolle podría tener un complejo residencial rosa

De bedenkers willen een seniorencomplex laten verrijzen, waar oudere homo’s hun laatse jaren kunnen slijten. Volgens de initiatiefnemers is het voor die groep vaak lastig om geaccepteerd te worden in een regulier tehuis; er zou voor een eigen seniorencomplex veel animo zijn.

Het plan is inmiddels betrokken bij het dorpsplan Wijthmen, waar bewoners zelf ideeën voor wijkverbetering kunnen inbrengen. Dat plan komt komend voorjaar in de gemeenteraad ter goedkeuring. Ook krijgen de dorpsbewoners nog de kans om hun mening te geven.

De voorkeur van de nog onbekende initiatiefgroep gaat uit naar een plek dicht bij het Wijthmense Kulturhus, zo staat te lezen in de schetsen van het dorpsplan, dicht bij de voorzieningen.

De gemeente Zwolle benadrukt dat er alleen nog een schets is, en dat de details nog moeten worden uitgewerkt.

‘Er is een particulier groepje mee aan de slag en zij willen het plan ook verder uitwerken’, zegt Hanneke Valkeman, wijkmanager van Wijthmen.

Duidelijk is dat de bewoners van Wijthmen eerst achter het idee moeten staan. Zonder brede steun komt er geen seniorencomplex voor homoseksuelen, zo benadrukt de gemeente.

In Nederland lopen al soortgelijke initiatieven, ondermeer in Den Haag en Leiden. In Amsterdam is al wel een woonvoorziening speciaal voor roze senioren gerealiseerd: De Rietvanck.