Volver a la vista general

Conferencias "Homosexualidad en los Países Bajos" por el Prof. Tielman

Op 26 juni 1982 vond Roze Zaterdag eveneens plaats in Amersfoort. Wat een feest had moeten zijn, liep uit op ernstige ongeregeldheden.

Wat is er sindsdien veranderd? Wat hebben we geleerd van 1982 en welke historische ontwikkelingen gingen daaraan vooraf? Wordt Amersfoort in 2010 werkelijk het Roze Hart van Nederland en staat de stad daarna positief in het collectieve geheugen gegrift?

De collegeonderwerpen zijn:

1. Geschiedenis van de homoseksualiteit in Nederland, van 1911 tot 1971 – afschaffing van artikel 248-bis – en van 1971 tot heden – het opengestelde huwelijk;

2. Onderzoek, onderwijs en opvoeding – rolmodellen en rolopvattingen;

3. Politiek en wetgeving – nationaal en internationaal;

4. Media en de homo- en vrouwenbeweging – vercommercialisering van de homoseksualiteit.

Het slotdebat heeft als onderwerp: Roze Zaterdag, moet dat nog? Datum: vrijdag 25 juni 2010 van 14.00-16.00 uur.

Docent is prof. dr. Rob Tielman. Hij promoveerde in 1982 op Homoseksualiteit in Nederland en is bekend als stichter van de interfacultaire Werkgroep Homostudies aan de Universiteit Utrecht. Tielman was bijzonder hoogleraar sociale en culturele aspecten van het humanisme aan de Universiteit Utrecht, algemeen secretaris van het landelijk COC, voorzitter van het Humanistisch Verbond en is nationaal en internationaal een gekend pleitbezorger voor positieverbetering van homoseksuelen.

Homoseksualiteit in Nederland

Data: vrijdagen 4 juni t/m 25 2010 – 10.45-12.45 uur
Locatie: HUA, zaal 0.17, Berkenweg 11 – 3818 LA AMERSFOORT
Studiemateriaal: Reader

Voor verdere informatie – inschrijfkosten en aanmelding – zie:
HOVO Utrecht – cursus Homoseksualiteit in Nederland.

De cursussen zijn een initiatief van HOVO Utrecht, een stichting die cursussen aanbiedt op universitair en HBO-niveau voor mensen vanaf 50 jaar.