Volver a la vista general

Docu Pink Elderly se estrena durante los Pink Film Days

De documentaire maker voert een tiental homoseksuele vertellers op van tussen de 60 en 87 jaar met nogal uiteenlopende beroepen. Twee zijn bekend als acteur en choreograaf, één als dominee en gelauwerd dichter. Maar er komen onder meer ook een beroepsmilitair, een kapper en een tandarts aan het woord.

Bekende Nederlanders worden geïnterviewd, zoals Barrie Stevens en de inmiddels overleden Henk van Ulsen, en mannen die wat minder voor het voetlicht zijn getreden. Ter sprake komen ook Leen Jongewaard, Huub Janssen en Wim Sonneveld, die allen op de een of andere manier tot de geïnterviewden in relatie stonden. Over hoe het vroeger toeging weten zij boeiend te vertellen. Hoe verliep hun coming out bijvoorbeeld. En over ongewenste intimiteiten van geestelijken en onderwijzers. Over uitgaan, werkkring en collega’s, kerkelijke opvattingen en het stiekeme gedoe binnen de strijdkrachten. Daarnaast hebben zij een interessante, soms verrassende kijk op ‘die jeugd van tegenwoordig’. De documentaire geeft een indringend tijdsbeeld van de roze gemeenschap.

De première is in Bioscoop Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasfabriek op 10 maart om 19.30 uur. Na afloop is er een interview en discussie met de maker Vellinga en enkele geportretteerden onder leiding van Dennis Boutkan, voorzitter Roze Filmdagen en COC Amsterdam.