Volver a la vista general

Rotterdam - 5 años de visitas voluntarias de Pink

Bariton Frans Huijts en meesterpianist Jan Willem Nelleke brengen deze dag een recital, waarin gevoelsleven en emoties van homosexuele kunstenaars de rode draad vormen. Met als centrale figuren de dichters Graf August von Platen en Paul Verlaine, en de componisten Pjotr Tsjaikovski en Francis Poulenc.

Een intrigerend thema, zeker wanneer je het plaatst in de context van de tijd en de drukkende seksuele moraal. Die bijvoorbeeld Tsjaikovski ertoe dwong zijn seksuele geaardheid te verdoezelen en in 1877 een huwelijk aan te gaan dat, met onderbrekingen, drie maanden duurde.

Zo wordt omlijst met teksten uit dagboeken en biografieën een beeld geschetst hoe dichters en componisten in de 19de eeuw en 20ste eeuw in hun leven en werken vorm gaven aan hun homoseksualiteit.

Op hogere leeftijd kan het sociaal leven vervagen. Bij oudere homoseksuele mannen en vrouwen komt sociaal isolement gemiddeld meer voor. Het project Roze bezoekvrijwilligers biedt voor hen de mogelijkheid regelmatig een vrijwilliger op bezoek te ontvangen, en samen iets te ondernemen of gewoon met elkaar te praten.

HOMO LUDENS – recital met verhalen en liederen van verlangen

Datum: zaterdag 24 april 2010
– aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Locatie: Schotse Kerk, Schiedamse Vest 121 te Rotterdam.

Kaarten voor het recital kosten € 7,50. Wilt u kaarten bestellen dan kunt u bellen of mailen met Rotterdam Verkeert. r.balkhoven(@)rotterdamverkeert.nl of 010- 4149406.