Volver a la vista general

Premio Annie Brouwer-Korf para el COC y Jacques Drabbe

Jacques Drabbe werd 58 jaar geleden – twee jaar na de oprichting – lid en snel daarna voorzitter van wat nu COC Midden-Nederland is en bleef dat elf jaar. Dat was in een periode dat rechten voor de holebi-gemeenschap nog zwaar bevochten moesten worden. Zijn huis was in die tijd een vrijhaven, een plek waar mensen zich veilig voelden en zichzelf konden zijn. Tot op hoge leeftijd heeft Drabbe zich actief ingezet voor de emancipatie en integratie van holebi’s.

Ook het dit jaar 60-jarige COC Midden-Nederland werd geëerd.
COC Midden-Nederland krijgt het aan de prijs verbonden geldbedrag van vijfduizend euro onder de voorwaarde dat dit wordt aangewend om de situatie van oudere homoseksuele mannen en lesbische vrouwen te verbeteren in de meest brede zin van het woord.

De Annie Brouwer-Korfprijs is in 2007 ingesteld door het MidZomerGrachtFestival en wordt jaarlijks door de stichting De Overkant en de gemeente Utrecht op voordracht van een deskundige jury toegekend aan personen of instellingen die op een positieve en bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd aan de integratie en emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Utrecht en wijde omgeving. De jury bestond dit jaar uit Judith Schuyf, Hans Kuperus en Hans Krebbers.

Het jaarlijkse MidZomerGrachtFestival begon vorige week vrijdag en duurt nog tot zondag. Voor het programma zie de website van het festival.

Zie hier het Juryrapport.