Volver a la vista general

Condecoración real para Adri van Hout

Adri van Hout was penningmeester van COC Nijmegen (1990-1995) en van COC Nederland (1995-2001). In die periode was hij tevens penningmeester van de HVN en dat hij is inmiddels weer. Daarnaast is hij ook al weer een aantal jaren penningmeester van Stichting Beheer Homohuis Nijmegen (SBHN), de eigenaar van het Nijmeegse lhbt-pand Villa Lila.

Adri van Hout werd toegesproken door de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf, voorzitter Herman Jansen van COC Nijmegen, voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland en voorzitter Niels Spierings van Villa Lila.

Bestuur en medewerkers van COC Nederland feliciteren Adri van Hout van harte met zijn Koninklijke Onderscheiding.

Naast de Koninklijke Onderscheiding voor Adri van Hout wordt dit jaar door de organisatie van de Roze Woensdag voor het eerste de ‘Roze Voorloper’ uitgereikt. Die ging naar

Eduard van Groenestein

. Deze militair kwam als één van de eerste in 1957 uit de kast en was één van de grondleggers van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK).