Volver a la vista general

AOb apoya la propuesta de educación primaria gay

Van der Laan deed zijn voorstel afgelopen week in een interview in Sp!ts. Volgens Van der Laan hebben kinderen in het basisonderwijs namelijk ‘de ideale leeftijd om ze bepaalde normen en waarden bij te brengen’.

De AOb laat in een persbericht weten het belang van voorlichting over seksuele diversiteit in het voortgezet en primair onderwijs te onderschrijven en ondersteunt daarom het voorstel van de Amsterdamse burgemeester.

In onze huidige maatschappij groeien steeds meer kinderen op binnen homoseksuele relaties en maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met andere samenlevingsvormen, stelt de AOb in het persbericht.

Door kinderen al vroeg duidelijk te maken dat seksualiteit en relaties op verschillende manieren beleefd kunnen worden, draag je als leraar volgens de AOb bij aan een veiliger sfeer op school en kun je problemen bij leerlingen op latere leeftijd voorkomen.

Vorig jaar stuurde de toenmalige Onderwijsminister Ronald Plasterk overigens al een handreiking homo-emancipatie naar alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. De Tweede Kamer nam begin dit jaar een motie aan om seksuele diversiteit en homoseksualiteit in de kerndoelen van het onderwijs op te nemen.