Volver a la vista general

A'dam - otra paliza a una pareja gay

De twee stonden om één uur ‘s nachts na een avondje stappen op het Singel met twee vrienden nog wat na te praten, toen uit het niets een groep van vier of vijf jongens henbegon uit te schelden voor ‘vieze homo’s’ en op hen in begon te slaan.

De twee mannen werden daarbij in hun gezicht en buik geslagen en getrapt. Opvallend is dat er op dat moment veel mensen op straat waren. Pas nadat de daders er op een zwarte scooter vandoor gingen, schoten omstanders te hulp.

Het slachtoffer en zijn vriend kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Ze hebben aangifte gedaan. Van de daders ontbreekt elk spoor.

PVV-Kamerlid Joram van Klaveren heeft over het ‘zoveelste homofobe geweldsincident in Amsterdam’ schriftelijke Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Van Bijleveldt, de coördinerend bewindspersoon homo-emancipatiebeleid. Van Klaveren wil weten wat de staatssecretaris kan zeggen over de ‘culturele achtergrond van de verdachten’. Verder wil het PVV-Kamerlid een overzicht van het aantal incidenten de laatste jaren en wat de ‘achtergrond van de (vermoedelijke) daders’ was.

Para más información, consulte nuestro dossier Seguridad y discriminación.