Volver a la vista general

Nuevo Side By Side sobre la convivencia con el cáncer de mama

Politiewoordvoerder Ellie Lust en haar echtgenote Boukje Vogel die de afgelopen jaren haar strijd tegen borstkanker overwon en daarbij beide borsten verloor, komen in deze editie uitgebreid aan het woord en poseren met ontbloot bovenlijf op de foto’s van fotograaf Petra Pijlgroms.

Naast het verhaal en het bijbehorende beeld van Ellie Lust en Boukje Vogel, publiceert Zij aan Zij nog twee prachtige verhalen van lesbische dames Barbara Martens en Joyce Hamilton. Ook deze twee dames poseren met ontbloot bovenlichaam voor de lens van Zij aan Zij fotograaf Petra Pijlgroms.

ZijAanZij-hoofdredacteur Franc Craanen meldt in zijn voorwoord dat oktober borstkankermaand een prachtig initiatief is maar dat voor heel veel vrouwen het iedere maand borstkankermaand is.

Lesbische vrouwen worden net iets vaker getroffen door borstkanker en dat heeft te maken met het feit dat lesbische vrouwen minder vaak kinderen krijgen en daardoor dus ontvankelijker zijn. Tijdens de photoshoot en de interviews die door Franc Craanen persoonlijk werden gedaan, liepen de emoties hoog op. Dit zorgt ervoor dat Zij aan Zij fier is op het eindresultaat. ‘Het is echt, het is heftig, het is mooi’, aldus de hoofdredacteur.