Volver a la vista general

Día Nacional de las Personas Mayores: carrera de relevos con alfombra rosa

De roze delegatie bezoekt niet alleen de burgemeesters en wethouders van Dordrecht, Leiden en Rotterdam, maar zal ook bij de plaatselijk zorgcentra en thuiszorgorganisaties symbolisch een twee meter lange Roze Loper aanbieden. Voor 8 oktober a.s. staan soortgelijke bezoeken gepland in Groningen en Leeuwarden.

De Roze Loper is een project om zorginstellingen te motiveren om oog te krijgen voor de seksuele diversiteit bij bewoners en werkenden. Het is ook een sleutel om de roze-vriendelijkheid van woon- en zorginstellingen te toetsen. Dit toetsen kan door online een tolerantiescan in te vullen. Goedgekeurde instellingen krijgen vervolgens een certificaat: de Roze Loper.

Nederland telt zo’n 400.000 roze vijftigplussers en Roze 50+ Nederland ontplooit al geruime tijd activiteiten om het gebrek aan begrip voor roze ouderen in zorgcentra onder de aandacht te brengen. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de zorgcentra en hun personeel. Daarvan zijn er 2100 in Nederland.

De Roze Loper-estafette doet de steden aan in een acht meter lange roze limousine. De delegatie meldt zich bij een zorgcentrum, vraagt belet bij de directie en gaat op ludieke wijze in gesprek met bewoners en verzorgenden. Alle bezoeken worden op video vastgelegd en zijn straks o.a. te vinden op RozeZorg.nl y Roze50Plus.nl.
Día Nacional de las Personas Mayores: carrera de relevos con alfombra rosa
Roze 50+ Nederland en de Roze Loper is een samenwerkingsproject van ANBO, COC, MOVISIE en Schorer. De Roze Loper wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds, Stichting Dijkverzwaring, het Blauwe Fonds en het ministerie van VWS.