Volver a la vista general

Antonie Kamerling murió

‘In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden’, aldus Albert Verlinde in een reactie die hij samen met Kamerlings vrouw, actrice Isa Hoes opstelde. ‘Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten’.

Antonie Kamerling werd begin jaren ’90 bekend als Peter Kelder in de tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden_. Later speelde hij in een aantal speelfilms zoals in De kleine blonde dood (1993) naar de gelijknamige roman van Boudewijn Büch waarvoor hij genomineerd werd voor de Gouden Kalf als beste acteur. In 1997 speelde hij in de film _All Stars_. In 1994 speelde hij een gigolo in de film _Suite 16_, waarbij zijn intrek neemt bij een rijke homoseksuele invalide. Dat jaar vervulde hij ook in een korte film de rol van de jonge homoseksuele journalist Kristoff die een oudere openlijke toneelschrijver komt interviewen. Die rol werd gespeeld door Willem Nijholt. Het stuk was geschreven door Robert Long.

Aan het begin van de jaren negentig is hij bovendien een van de factoren geweest die _Expreszo tot een landelijk blad hebben gemaakt. Aan het begin van zijn imposante loopbaan poseerde hij als onbekend model naakt voor het buitenlandse _Prowl Magazine_. De toenmalige Expreszo-redactie kwam deze foto toevallig tegen op zijn moment van doorbreken en heeft hem vervolgens gebruikt voor de cover van de eerste landelijke Expreszo.

Hierna is veelvuldig geschreven dat Expreszo de acteur ge-out hadden, maar hij was niet homoseksueel. Kamerling laat zijn vrouw Isa Hoes en kinderen Merlijn en Vlinder achter.

Zie voor meer informatie de website Antonie Kamerling.