Volver a la vista general

Eindhoven - "Bailarinas de fuego" sobre un "amor imposible

Na vier generaties ‘nieuwkomers’ in Nederland zijn leefstijlen en denkwijzen van autochtone en allochtone Nederlanders bepaald niet volledig met elkaar vervlochten.

De manier waarop bijv. in allochtone gemeenschappen over ‘homoseksualiteit’ wordt gedacht, is duidelijk: het bestaan ervan wordt vaak ontkend dan wel volstrekt niet geaccepteerd, soms zelfs uitmondend in fysiek geweld tegen homo’s. Anderzijds wordt in de Nederlandse homogemeenschap vaak negatief over Noord-Afrikanen gedacht. Onwetendheid, vooroordelen en culturele verschillen spelen op de achtergrond een grote rol!

Daar gaat ‘Vuurdansers’ over: een Nederlandse en een Noord-Afrikaanse student raken verliefd op elkaar en worden geconfronteerd met de verschillen in culturele achtergronden, opvattingen over liefde en het omgaan met elkaar. Hun relatie verloopt bepaald niet via gebaande paden en ze komen elkaar ‘heftig’ tegen. Houdt de liefde stand of wordt er een oplossing gevonden? Hoe ziet die er dan eventueel uit?

In ‘Vuurdansers’ komen deze punten glashelder aan de orde. Hoe ga je met je familie om, met je vrienden? Kun je open zijn over van wie je houdt? Hoe is het om tussen twee culturen te staan? En wat als degene waarvan je houdt die spagaat niet ziet? Hoe eerlijk ga je met elkaar om?

COC Eindhoven wil samen met andere betrokken bijdragen aan de discussie en de dialoog tussen verschillende culturen en tradities. Daarom worden voor deze toneeluitvoering in het bijzonder scholieren en direct betrokkenen uitgenodigd om niet alleen een toneelstuk te zien maar ook om de dialoog met elkaar aan te gaan, van elkaar te leren en vooral ook om te leren om samen in dit land te wonen.

Vuurdansers

Tekst: Luc Brants
Regie: Jeroen Wijnen
Hoofdrolspelers: Luc Verboven en Zouhair Mtazi
Producent: Stichting Droomproducties

Datum: 12 & 13 november 2010 – beide avonden aanvang: 20.00 uur
– na de voorstelling is er ruimte voor discussie en gesprek
Locatie: oude fabrieksgebouw van het voormalig textielbedrijf Schellens aan de Vestdijk 280, ingang C
Entreeprijs: 7,50 euro – COC-leden betalen 5,00 euro

Kaarten kunnen worden besteld via vuurdansers(@)coceindhoven.nl.