Volver a la vista general

Nuevo consejero delegado de Schorer: Ruud Weggemans

Ruud Weggemans is geen onbekende voor Schorer: vanaf 2002 was hij zes jaar lang vicevoorzitter van de Raad van Toezicht. De laatste jaren was Weggemans actief als zelfstandig coach voor managers. Weggemans neemt het directiestokje over van Ferdinand Strijthagen, die per 1 oktober benoemd is als directeur van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

Kersverse Schorerdirecteur Weggemans staat voor een grote uitdaging aangezien ook Schorer de komende jaren niet ontkomt aan een forse bezuinigingsronde. Dat heeft niet alleen te maken met de kredietcrisis, maar zeker ook met het huidige politieke klimaat.

‘We verwachten dat de subsidies in 2012 verder naar beneden afgeroomd worden en dat er meer bezuinigingen komen’, zegt Weggemans. ‘Daarom is het belangrijk dat we ons sterk blijven maken voor een goede en sterke positie van Schorer’.

Volgend jaar mei presenteert Weggemans zijn plan voor de toekomst van Schorer, aan de hand waarvan de komende jaren met hart en ziel gewerkt zal worden aan de missie van Schorer: het optimaliseren van gezondheid en welzijn van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders.