Volver a la vista general

LLAMADA: ¡Pega la Galaxia llena de carteles arco iris!

De Melkweg zegt dat JMT sinds 2004 geen homofobe raps meer heeft uitgevoerd. Dat is niet waar. In 2007 en 2009 was dit wel het geval in de Melkweg zelf. Hiermee zet de Melkweg een verkeerd beeld neer.

Met deze actie zegt COC Amsterdam niet dat de bezoekers aan het concert homofoob zijn. Onze actie is gericht tegen de Melkweg en de formatie Jedi Mind Tricks. Zij hebben nog nooit afstand genomen van hun oeuvre.

De zogenaamde excuses die woensdag door JMT zijn aangeboden, zijn excuses van JMT aan de Melkweg voor de ontstane commotie. De band stelt in de verklaring ze niet homofoob zijn. Als hun teksten zo wel opgevat worden, dan komt dat omdat de teksten niet begrepen worden. Dan gaat het dus om teksten als ‘Beat a faggit till he ain’t fucking gay no more’.

COC Amsterdam ziet hierin geen gebaar naar de stad Amsterdam en ook niet naar de vele homoseksuele Amsterdammers.

Daarom maakt COC Amsterdam een ludiek en positief statement tegen een serieus probleem. In Amsterdam krijgt vier op de tien homoseksuele mannen en vrouwen te maken met verbaal geweld vanwege hun homoseksualiteit. In een stad als Amsterdam waar we discriminatie en homofobie aanpakken, moet een statement tegen dit soort muziek worden gemaakt.

Er bestaat natuurlijk artistieke vrijheid, maar voor COC Amsterdam houdt die artistieke vrijheid op, waar opgeroepen wordt tot geweld tegen homoseksuele mannen. De hip-hop scene doet de homofobe uitingen consequent af als straattaal en iets dat hoort bij de subcultuur en dat ‘gewoon’ onderdeel is van de hip-hop scene.

COC Amsterdam roept iedereen op om donderdag om 18.30 te komen helpen met het plakken van Regenboogposters bij de Melkweg! Er worden ook roze polsbandjes uitgedeeld aan de bezoekers. Hiermee maakt de Amsterdamse belangenorganisatie een positief statement.

Zie ter informatie ook:

COC Amsterdam – Open brief aan de Melkweg.

De Melkweg – statement concert Jedi Mind Tricks – met daaraan toegevoegd een verklaring van Jedi Mind Tricks waarin zij stellen niet homofoob te zijn.

NOS Nieuws – Rappen en homoseksueel zijn, gaat volgens veel hiphoppers niet samen.

Consulte además nuestro dossier Seguridad y discriminación.