Volver a la vista general

Straight Cats gana el Festival de la Canción del COC 2010

De Straight Cats bestaan uit de zangeres Lorelei LaMuse, aangevuld met de stemmen van Laura Basten en Annika Bruins en muzikaal begeleidt door toetsenist Ryan in ‘t veld, Gitarist Emil Landman, Bassist Peter Peskens én Drummer Daniëlle van Gaalen – allemaal studenten van de Herman Brood Academie in Utrecht.

Tweede werd het duo Ruth Dorka en Jessie Kleine van het COC Haaglanden met _Een trap met duizend treden_. De derde plaats was voor Knight & Honey uit Nijmegen met hun ballade _Plus rien à se dire_.

Het Homo Jongeren Platform (HJP) is de landelijke koepel van homo-, lesbo-, bi- en transgender jongerengroepen.
Straight Cats gana el Festival de la Canción del COC 2010
Het HJP bestaat al sinds 2004 en is sinds december 2008 een vereniging met homojongerengroepen als lidorganisaties.

‘Wij zijn ontzettend blij met deze overwinning, vooral omdat jongeren hier actief in betrokken zijn’, zegt HJP-voorzitter Jan-Douwe Douwstra. ‘Verder vinden we het een positieve ontwikkeling dat de afgelopen jaren het aantal jongeren onder de deelnemers van het COC Songfestival toeneemt’.

Met het winnen van het COC Songfestival mag het Homo Jongeren Platform in 2011 het festival organiseren samen met COC Midden-Nederland in Utrecht. Hierover zullen beide organisaties met elkaar in gesprek gaan.