Volver a la vista general

Famosos holandeses en la brecha por los jóvenes homosexuales

Rappers

De Bekende Nederlanders maken hiermee een statement tegen homofobie. Verschillende rappers doen mee in de clip. ‘In de hiphopcultuur heerst nog veel homofobie’, zegt Gers (bekend van Broodje Bakpao). Ook Sef en Glen van Flinke namen, Dio en jong talent Monsif keren zich in de clip tegen homodiscriminatie.

Gaite Jansen en Spangas

In de clip doen ook TMF-VJ Veronica, jonge acteurs Gaite Jansen (In therapie), Robert de Hoog (winnaar Gouden Kalf en eerste Nederlander in een Spielberg-film) en Spangas-acteurs Jasper Gottlieb, Talisia Misiedjan en Titia Hoogendoorn mee.

Gay-Straight Alliance – Liefde is van iedereen

De clip is geregisseerd door Sia Hermanides. Eerder maakte Hermanides de bekroonde korte film Suikertrip en werkt momenteel aan de serie Heet Gras waarin een lesbisch meisje de hoofdrol vervult. De clip Gay-Straight Alliance – Liefde is van iedereen ook te zien op YouTube.

Homofobie op scholen

Gay-Straight Alliances zijn clubjes van hetero- en homoleerlingen die samen vechten tegen homodiscriminatie op school. Homofobie is op scholen nog een groot probleem. COC Nederland ondersteunt de Gay-Straight Alliances in Nederland.

‘Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en net zoveel leerlingen zegt een probleem te hebben met openlijke homoseksualiteit’, zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider jongeren en onderwijs bij COC Nederland.

Viernes morado

komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar droegen leerlingen door heel het land paars om stil te staan bij de reeks zelfmoorden onder homojongeren. In Nederland is suïcide onder homojongeren ook een probleem. De helft van alle homojongeren eens aan zelfmoord gedacht en heeft 9 procent van de homo/bi-jongens en 16 procent van de lesbo/bi-meiden wel eens een zelfmoordpoging ondernomen. Dat is tot 5 keer vaker dan bij heterojongeren.

Jongeren kunnen meer lezen over hoe je een GSA opzet en in contact komen met andere GSA-jongeren op www.gaystraightalliance.nl.