Volver a la vista general

Alfombra rosa para Huize Friso en Almelo

Volgens het COC blijkt uit onderzoek dat de huidige ouderenzorg nauwelijks of geen rekening houdt met homoseksuele bewoners. Zo zegt bijna de helft van de verzorgenden dat er amper homo’s in hun instelling wonen, terwijl dat zeer waarschijnlijk wel het geval is. Veel homoseksuele senioren durven in een woon- en zorgcentrum niet voor hun geaardheid uit te komen.

De Roze Loper is een vragenlijst ontwikkeld door COC Nijmegen die directies van woon- en zorgcentra bewust moet maken van het feit dat er ook ouderen homoseksueel zijn. Er wordt gekeken naar zaken als: zijn er activiteiten voor roze ouderen, is het personeel specifiek getraind en wordt bij intakegesprekken gevraagd naar een geslachtsneutrale ‘partner’.

Ariëns Zorplalet en Wijk-Zorg Twente in Enschede hebben inmiddels de status aspirant Roze Loper instelling. De Rietvinck in Amsterdam was de eerste instelling die een Roze Loper kreeg. Inmiddels zijn er acht instellingen in Nederland met een Roze Loper.
Alfombra rosa para Huize Friso en Almelo
Kijk voor meer informatie over de Roze Loper de Roze Zorg-site.