Volver a la vista general

Presentación de la película informativa "¿Cuál de los tres?

Doel is het onderwerp homoseksualiteit op een originele manier bespreekbaar te maken in de klas. Door deze film worden scholieren geprikkeld om na te denken over dit onderwerp. Ze verdiepen zich in thema’s als beeldvorming, generalisaties, vooroordelen en discriminatie. De film leert leerlingen zich te verdiepen in thema’s als beeldvorming, generalisaties, vooroordelen en discriminatie.

In de voorlichtingsfilm worden drie jongeren gefilmd in hun dagelijkse leven. De film gaat over studeren, bijbaantjes, vrijetijdsbesteding en vrienden. Een van de drie gefilmde jongeren is homoseksueel. Aan de kijkers de uitdaging om over hun eigen vooroordelen heen te kijken om erachter te komen wie van de jongeren heteroseksueel is en wie homoseksueel.

De film is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente Deventer in het kader van het Koplopersprogramma homo-emancipatiebeleid. Bij de productie is samengewerkt met het Etty Hillesum Centrum in Deventer en Hogeschool Saxion. Regisseurs van de film zijn Wouter Springer en Jascha Jongeneel. Bij de film is ook een werkboek voor docenten gemaakt.

Presentatie ‘Wie van de drie?’

Datum: donderdag 20 januari 2011 – vanaf 15.30 uur
Locatie: Luxor Theater – Boreelplein 36 te Deventer

De feestelijke bijeenkomst is van 16.00-16.45 uur voor genodigden én COC-leden. Speciale gast is Chanine Drijver, vice voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Vanaf 15.30 uur staat koffie en thee klaar en na afloop is er een hapje en drankje om dit mooie moment samen met ons te vieren.

Voor een goede organisatie wil COC Deventer graag weten hoeveel mensen er komen. Ben je niet persoonlijk uitgenodigd, maar wil je wel graag aanwezig zijn als COC-lid? Stuur dan uiterlijk 13 januari a.s. een e-mail naar voorlichting(@)cocdeventer.nl en vermeld daarbij ook je COC-lidnummer.