Volver a la vista general

Premio Mayor Dales 2011 para Clem Bongers

Clem Bongers was en is actief als voorzitter van COC Nijmegen en van de gemeentelijke Adviescommissie homo-/lesbisch beleid, als organisator van de Zondagmiddagsalon voor oudere homo’s, als lid van de denktank Roze Verleden Nijmegen en als medewerker bij de Stichting Gast. Als theatermaker was hij jarenlang een steunpilaar van de theatergroep Mannen van Daarnet. In Nijmegen introduceerde hij de Roze Loper, een keurmerk voor homovriendelijke senioreninstellingen.

De Burgemeester Dales Prijs wordt aan Clem Bongers overhandigd op vrijdagavond 28 januari 2011 in het stadhuis van Nijmegen.

Op die avond wordt ook de

Burgmeester Dales Lezing

uitgesproken door de heer

Atzo Nicolaï

(1960), lid van de Tweede Kamer voor de VVD en oud-minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

In de eerste twee kabinetten Balkenende (2002-2003 en 2003-2006) was Atzo Nicolaï staatssecretaris voor Europese Zaken. Naast het lidmaatschap van de Tweede Kamer is Atzo Nicolaï voorzitter en voorheen kwartiermaker van het Nationaal Historisch Museum, voorzitter van De Balie, bestuurslid en aankomend voorzitter van Vogelbescherming Nederland, vicevoorzitter van World Press Photo, bestuurslid van de Nederlandse Bachvereniging, het Nederlands Filmfestival en de Atlantische Commissie en lid van de Academie De Gouden Ganzenveer. Eerder was hij ondermeer medeoprichter en lid van het Rushdie Defense Committee.

De lezing en de prijsuitreiking zullen worden opgeluisterd door de zanger Bob Bullee (1953). Bullee was broodbakker in Rotterdam toen hij op 25-jarige leeftijd binnen 24 uur blind raakte. Hij vertolkt covers van Frank Sinatra, Neil Diamond, Johnny Cash, the Beatles, Lee Towers en Dean Martin en heeft inmiddels in België, Italië, Turkije en de Verenigde Staten opgetreden. Ook heeft Bob zich gespecialiseerd in het klassieke repertoire en brengt hij aria’s van Mozart en liederen van Schubert.

Burgemeester Dales Lezing en Prijs

Datum: vrijdag 28 januari 2011
Tijd: 20.00-22.00 uur – aanvang lezing 20.30 uur
Bij 180 bezoekers wordt de toegang gestopt, want vol is vol
Locatie: Stadhuis Nijmegen, ingang Burchtstraat

De lezing en de prijsuitreiking zijn vrij toegankelijk. De Gemeente Nijmegen treedt op als gastvrouw en biedt haar gasten een hapje en een drankje aan.

De Burgemeester Dales Prijs en de Burgemeester Dales Lezing zijn in het leven geroepen door het COC Nijmegen en de Stichting Burgemeester Dales Lezing. De Burgemeester Dales Lezing wordt mede mogelijk gemaakt door LaVerbe Nijmegen, COC Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Dirkzwager advocaten & notarissen en Drukkerij Macula, Nijmegen.

El Premio Burgemeester Dales está destinado a distinguir a mujeres, hombres u organizaciones que hayan dado forma voluntariamente y de manera muy personal y ejemplar al artículo 1 de la Constitución, el artículo que articula el principio de no discriminación, en el Rijk van Nijmegen.

De Burgemeester Dales Lezing geeft prominenten uit de samenleving gelegenheid zich uit te laten over actuele, bijzondere en/of problematische aspecten van het non-discriminatiebeginsel in Nederland en daarbuiten. De lezing werd eerder uitgesproken door o.a. Anil Ramdas, Jan Pronk, Femke Halsema, Afshin Ellian, Ed. van Thijn, Rob Tielman, Alexander Pechtold, Agnes Jongerius en Fatima Elatik.

Zie voor alle informatie over lezing en prijs: www.daleslezing.nl.