Volver a la vista general

Ámsterdam: complejo de viviendas rosa para ancianos en 2013

Wethouder Van Es is blij dat woningcorporatie Rochdale en de zorgorganisatie Osira het project in Westerpark alsnog hebben weten vlot te trekken.

Van Es noemt de bouw van het roze wooncomplex in de Van Hogendorpstraat 93-115 met 24 wooneenheden van zeer groot belang voor de stad. De woningen worden zo ontworpen dat de roze ouderen er ook zorg kunnen krijgen. Op de begane grond moet een huisartsenpraktijk komen.

GroenLinks-raadslid Fenna Ulichki heeft herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de problemen rondom woonvoorzieningen voor homoseksuele ouderen en sterk aangedrongen op het weer vlot trekken van het roze wooncomplex.

‘Ik ben zeer verheugd met deze beslissing’, zegt Ulichki. ‘Het leek alsof het project volledig geschrapt was. Gespecialiseerde woonzorgvoorzieningen voor roze ouderen is een noodzaak. Dat de zorgorganisatie Osira en corporatie Rochdale het project alsnog oppakken is goed nieuws’.

Wethouder Van Es wil tevens de reguliere zorg voor ouderen homovriendelijk maken. Daarom subsidieert de gemeente Amsterdam dit jaar de werkgroep Roze Mokum, die zich inzet voor homovriendelijke zorg.

Véase también:

A’dam – GroenLinks wil heroverweging besluit Rochdale

Amsterdam – Rochdale schrapt roze wooncomplex