Volver a la vista general

Festival de la Canción del COC el 26 de noviembre de 2011 en Hilversum

De keuze is op Theater Gooiland gevallen vanwege de prachtige locatie en de goede bereikbaarheid vanuit heel Nederland.

Theater Gooiland beschikt over een mooie theaterzaal en twee feestzalen voor de afterparty die traditioneel na het festival wordt georganiseerd.

‘De afgelopen jaren moesten belangstellenden vaak lange afstanden afleggen om het COC Songfestival te kunnen bezoeken. Het was voor ons al snel duidelijk dat we het festival in 2011 op een meer centrale locatie wilden laten plaatsvinden’, vertelt Jan-Douwe Douwstra voorzitter van het Homojongerenplatform (HJP)

Het is de eerste keer dat het HJP het Nationaal COC Songfestival organiseert. In 2009 beleefde het HJP zijn debuut op het roze liedjesfestival met de emotionele lesbische ballade Het is over en behaalde daarmee de derde plaats. Na dit succes besloot het HJP afgelopen jaar weer mee te doen met de zevenkoppige formatie The Straight Cats. Met het nummer STAY GAY won het HJP het COC Songfestival 2010.

‘Het is geweldig om te zien dat een groep jongeren zich op deze manier inzet voor een stuk zichtbaarheid. Binnen de groepen jongeren waar het HJP mee samenwerkt, merken we dat het steeds minder uitmaakt welke geaardheid iemand heeft en dat vinden we erg positief’, aldus Douwstra.

Het Nationaal COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moesten we het festival een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Het kleine festival van toen is uitgegroeid tot een waar roze liedjesfestival waar al meerdere bekende Nederlanders aan hebben meegewerkt.

Het HJP is de landelijke koepel van homo-, lesbo-, bi- en transgender jongerengroepen en ondersteunt hen door bijvoorbeeld trainingen te organiseren.
Festival de la Canción del COC el 26 de noviembre de 2011 en Hilversum
Verder ontwikkelt het HJP projecten die de situatie van LHBT-jongeren in Nederland verbetert en vertegenwoordigt het HJP deze jongeren op landelijk niveau in de NJR (Nationale Jeugdraad) en naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, verantwoordelijk voor homo-emancipatie in Nederland.

Voor meer informatie over het festival kijkt u op de website COC Songfestival. Zie verder ook de site van het Homojongerenplatform.