Volver a la vista general

Humanitas-Bergweg recibe a Roze Loper

Het consortium Roze 50Plus Nederland (ANBO, COC Nederland, Movisie en Schorer) heeft samen met KIWA een keurmerk ontwikkeld voor homovriendelijke zorg.

Het zorgcomplex Humanitas-Bergweg in het Oude Noorden van Rotterdam heeft bewezen een tolerante instelling te zijn. Ouderen hoeven zich hier niet te schamen voor hun seksuele gerichtheid.

Humanitas-Bergweg is de eerste instelling uit Rotterdam die de Roze Loper in ontvangst neemt.

‘Homoseksuele ouderen zijn vaak onzichtbaar omdat ze niet openlijk kunnen praten over hun gevoelens uit angst voor discriminatie. Laten wij als zorgorganisaties hier niet aan meedoen!’, zegt directeur André Jager, die hoopt op een uitrol in de rest van de tweede stad van Nederland.

Humanitas ziet het roze keurmerk als een opsteker voor de wekelijkse roze daginloop in Humanitas-Bergweg. Inmiddels zijn er al 57 homoseksuele ouderen uit de wijk en de stad die hier elke vrijdag een veilige haven hebben gevonden. De officiële uitreiking van de Roze Loper zal gecombineerd worden met het eenjarig jubileum van de roze ouderinloop eind mei 2011.

De roze oudereninloop ‘Salon Humanitas’ is een wekelijkse inloop op vrijdag van 14.00–20.00 uur. Adres: Bergwegplantsoen 10, 3037 SK Rotterdam.

Meer informatie over de Roze Loper zie: www.rozezorg.nl.