Volver a la vista general

PINK ISTANBUL: sábado 2 de abril Paradiso Amsterdam

Pink Istanbul verbindt kunst, muziek, en mensen uit Amsterdam en Istanbul met een uitdagend programma met live acts, dj’s en performances. Pink Istanbul wil op die manier een actieve bijdrage leveren aan de zichtbaarheid en acceptatie van Turkse homoseksuelen in beide steden.

Special guests: The Goudoubets en Prenz Alex

Mode-ontwerper Giray Sepin en moderedacteur Timucin Coskun begonnen The Goodoubets vanuit hun gedeelde passie voor uitgaan, muziek en optreden. Het duo is exponent van de ‘New Istanbul Generation’ en presenteert zich in een energieke mix van eclectische muziek, eigengemaakte kostuums, videokunst en travestie. Prens Alex is een entertainer pur sang met internationale allure en een van de meest bekende mannelijke buikdansers uit Turkije, bekend van excentrieke clubs in Bodrum en Istanbul.

_The Goodoublets_

Line-up:

The Goodoubets ecclectic pop-electro sounds/art/drag costumes
Prens Alex excentrieke buikdanser
Ipek ecclectic confusion
Lupe pop/electro/house
DJ Benjamin house/club
When Harry Met Sally ft Tess Is More back-to-back house/electro/pop/disco
Sertan Turkpop/ethnic/club
Erhan Turkpop/club
TunApolonia meisjes zonder smaak disco/pop/electro
MC Glammy Par
Trippin Angels
Benchellal
Monsieur Plastique
VJ Martin Duvall

Pink Istanbul aanjager acceptatie Turkse homojongeren

Pink Istanbul gaat over feest en homo-emancipatie. In Amsterdam en Istanbul (waar Pink Amsterdam in mei 2011 plaatsvindt in een van de meest besproken clubs van het moment: The Hall Istanbul) worden deze feesten georganiseerd om de zichtbaarheid en emancipatie van homocultuur in beide steden te promoten en verbeteren. Binnen de islamitische wereld is de Turkse homoscene van Istanbul uniek te noemen vanwege de variëteit, zichtbaarheid, aanwezigheid en acceptatie.

Het Landelijke Inspraakorgaan Turken (IOT) organiseerde onlangs een conferentie over homoseksualiteit en Turken, welke massaal door Turkse Nederlanders werd bezocht. Pink Istanbul werd geprezen om haar voortrekkersrol en de sterke formule waar het gaat om het zichtbaar maken van de Turkse holebi’s in Nederland en het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen de Turkse gemeenschap.

Stichting Pera

Pink Istanbul is een initiatief van Stichting Pera, dat onder de naam Club Pera concerten en dance evenmenten in de Paradiso organiseert met bekende en minder bekende namen uit Istanbul en Amsterdam. Ook in 2011 organiseert Pera een aantal concerten met grote namen uit de Turkse pop en rock wereld (zoals Duman op 17 april) en treft het voorbereidingen voor de programmering van 2012. Dan worden de 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije gevierd. Pera zet dan in op een programmering van spraakmakende, jonge artiesten en hedendaagse muziek, dans en audiovisuele kunst uit/in Istanbul en Amsterdam.

Pink Istanbul

Datum: zaterdag 2 april 2011
Locatie: Paradiso Amsterdam
Open: 23.30–05.00 uur
Entree: 16,- incl. daglidmaatschap