Volver a la vista general

COC INICIA UNA PETICIÓN PARA QUE HAYA EDUCACIÓN EN TODAS LAS ESCUELAS

‘Homojongeren hebben het zwaar op school’, zegt Bergkamp. ‘Schelden en pesten is schering en inslag, zelfmoordcijfers liggen veel hoger dan bij heterojongeren; de school is geen veilige omgeving voor LHBT’s. Voorlichting is bittere noodzaak’.

Met de petitie reageert de belangenorganisatie voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) op de homo-emancipatienota van het kabinet die vrijdag verschijnt. Verplichte voorlichting over homo- en transseksualiteit is daar niet in opgenomen, terwijl de Tweede Kamer er al sinds 2009 om vraagt.

Ongeveer tweederde van de leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgt op school geen voorlichting over homoseksualiteit, zo blijkt uit onderzoeken van de Universiteit van Amsterdam en de NJR. Als leerlingen al voorlichting krijgen, gebeurt dat in het kader van biologie. Volgens het COC zou juist de sociale acceptatie van homoseksualiteit centraal moeten staan.

Het COC wil, net als de Tweede Kamer, dat het kabinet voorlichting over homo- en transseksualiteit opneemt in de kerndoelen voor het onderwijs. Dat zijn de leerdoelen waar elke Nederlandse school aan moet voldoen.

ONDERTEKEN HIER DE PETITIE

sitestat