Volver a la vista general

AVRO y COC Países Bajos se unen para el Orgullo Gay

Hoe straight ben jij

Vorig jaar stemden een miljoen Nederlanders af om op internet en televisie het verslag van de Canal Parade te zien en bleek de ‘Hoe straight ben jij test’ bijzonder succesvol. Het publiek is daarmee aan het denken gezet over tolerantie in de samenleving. Ruim 17.000 mensen hebben de test ingevuld.

Test over voorlichting

Dit jaar ontwikkelt de AVRO samen met het COC een test omtrent voorlichting over homoseksualiteit. Ongeveer tweederde van de leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgt op school geen voorlichting over homoseksualiteit, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. De middelbare school is geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen, scheldwoorden en pesterijen zijn schering en inslag.

Het COC wil, net als de Tweede Kamer, dat het kabinet voorlichting over homo- en transseksualiteit opneemt in de kerndoelen voor het onderwijs. Dat zijn de leerdoelen waar elke Nederlandse school aan moet voldoen.

Speciale website

Meer over de petitie en de plannen van de AVRO rondom en tijdens de Gay Pride zijn de vinden op hoehebjijhetgeleerd.avro.nl.