Volver a la vista general

11 de junio: Día Gay en el Efteling

Roze Evenementen

Steeds vaker hebben evenementen dagen waarop homoseksuele mannen en vrouwen extra welkom zijn. Het bekendste in Nederland is de Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. Dank zij de komst van duizenden en duizenden homo’s en lesbo’s uit Nederland (en wijde omstreken) is de van oudsher wat stille maandag van de kermis veranderd in de best bezochte dag. Ook de vierdaagse in Nijmegen heet op de woensdag (de tweede marsdag) homo’s van harte welkom.

Disney Gay Days

Een officiële roze dag in een Nederlands pretpark is er niet, in tegenstelling tot het pretpark Phantasialand bij Keulen of Disney World in het Amerikaanse Orlando.

Volgens initiatiefnemer Alfred Verhoeven is het de hoogste tijd dat Nederland volgt: ‘Naar aanleiding van het succes van de Amerikaanse Gay Days in Disney, en Fantasypride in Duitsland willen we ook in Nederland een feestelijk dag organiseren voor homo’s, lesbiënnes, hun familie en vrienden, ook als inspiratie voor anderen’.

Grote belangstelling

‘Een enquête geeft aan dat de belangstelling uit de homowereld enorm is. We verwachten ongeveer vijfduizend deelnemers voor GayDay@Efteling’, zegt Verhoeven. ‘De Efteling is die dag gewoon geopend; naast de bezoekers van GayDay@Efteling zullen er ook andere gasten in het park zijn. We denken dat mensen die dag naar het park zullen komen vanwege de bijzondere sfeer. De deelnemers worden gevraagd om iets roods aan te trekken, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn’.

Het reserveren van een van de vijfduizend kaartjes voor 11 juni a.s., die opzij worden gezet voor deze dag, kan via de website GayDayEfteling.nl, waar ook meer informatie over de dag is te vinden.

De Efteling is verheugd over de massale verwachte komst van nieuwe klanten naar het pretpark. ‘De Efteling verwelkomt 365 dagen per jaar gasten en groepen in het park voor een onvergetelijk dagje uit. We zijn verheugd dat ook deze groep ons park heeft uitgekozen voor zijn bezoek op 11 juni 2011’.

[Bron: GayDayEfteling