Volver a la vista general

Estreno de la obra de teatro "Gay al lado de Dios

Door het spelen van herkenbare situaties en de interactieve theatervorm (forumtheater) biedt deze voorstelling het publiek een bijzondere kans: tijdens de voorstelling kan het aan de slag met dit vaak gevoelige onderwerp.

Dialoog

Het initiatief voor deze voorstelling is genomen door De Dialoog – een platform waarin COC Nederland, het Humanistisch Verbond en Stichting Malaica samenwerken. Voor deze voorstelling heeft het platform ook het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) ingeschakeld.
Estreno de la obra de teatro "Gay al lado de Dios
Uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat veel orthodox protestanten moeite hebben met homoseksualiteit en dat veel christelijke homo’s en lesbiennes in hun contacten met andere christenen vaak spanningen ervaren.

Bijzondere kans

Hoewel de openheid over homoseksualiteit onder orthodoxe christenen groeit, is het – aldus Minnekus de Groot van theatergroep Het Lage Licht – te vaak een gesprek over standpunten in plaats van een gesprek mét elkaar. De voorstelling ‘Homo naast God’ wil het gesprek juist op gang brengen.

‘Door het spelen van herkenbare situaties en de interactieve theatervorm biedt deze voorstelling christenen een bijzondere kans: in de voorstelling ondervind je aan den lijve wat het effect is van de houding die je aanneemt. Is deze houding houdbaar als de homo opeens je vriend of familielid is?’, zegt Minnekus de Groot.

Fondo

In Nederland wonen ruim 900.000 homo’s, lesbiennes en biseksuelen. Toch is het onderwerp in veel kringen niet bespreekbaar en kiezen veel homo’s en lesbiennes er voor om niet zichtbaar te zijn
binnen de eigen gemeenschap. De Dialoog wil daar verandering in brengen. Sinds 2001 maakt De Dialoog het onderwerp bespreekbaar in diverse kring tijdens vaak kleine en besloten bijeenkomsten. Hierdoor ontstaat ruimte voor wederzijdse kennismaking en respect. En dat werkt.

Première

De eerste voorstelling van ‘Homo naast God’ vindt plaats op woensdag 27 april a.s. vanaf 19.30 uur in het gebouw van de gereformeerde scholengemeenschap Guido de Brès, aan de Arnhemseweg 65 te Amersfoort.

Een woordvoerder van de school heeft het Nederlands Dagblad laten weten dat de school alleen een lokaal heeft verhuurd, maar inhoudelijk niet betrokken is bij de voorstelling.