Volver a la vista general

¡Firma la petición en Internet por la educación en todas las escuelas!

‘Homojongeren hebben het vaak zwaar op school’, zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland. ‘Schelden en pesten zijn schering en inslag, de school is geen veilige omgeving voor LHBT’s. Voorlichting is bittere noodzaak’.

Ongeveer de helft van de middelbare scholieren heeft moeite met openlijke homoseksualiteit. Suïcidecijfers liggen bij homojongeren tot vijf maal hoger dan bij heterojongeren. Uit onderzoek blijkt dat gebrek aan voorlichting op school een voedingsbodem vormt voor geweld tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Toch krijgt ongeveer tweederde van de scholieren in het voortgezet onderwijs geen voorlichting over homo- en transseksualiteit. Als ze al voorlichting krijgen, gebeurt dat in het kader van biologie.

Volgens het COC zou juist sociale acceptatie centraal moeten staan. Meer dan tachtig procent van de homojongeren wil meer voorlichting op school om de positie van homo’s te verbeteren.

Op aandringen van het COC nam de Tweede Kamer in 2009 én in 2011 een motie aan over verplichte voorlichting. Die werd gesteund door alle partijen behalve CDA, ChristenUnie en SGP. Onderwijsminister Van Bijsterveldt (CDA) liet op 12 april 2011 weten de motie uit 2009 niet uit te willen voeren en wil voorlopig ook de motie uit 2011 niet uitvoeren.
¡Firma la petición en Internet por la educación en todas las escuelas!
ONDERTEKEN HIER DE PETITIE.

De petitie loopt tot het moment dat voorlichting verplicht is gesteld. Dit initiatief wordt gesteund door de AVRO.

Meer informatie in dit item van actualiteitenrubriek EenVandaag:

sitestat