Volver a la vista general

El COC se enorgullece de proponer voluntarios para el premio estatal

‘Een eervolle blijk van erkenning voor al het werk dat duizenden vrijwilligers sinds de oprichting van het COC, vijfenzestig jaar geleden, hebben verzet’, zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland. ‘Ik ben trots op deze mensen. Door hun inspanningen is de positie van LHBT’s in Nederland de afgelopen decennia echt verbeterd; van school tot ouderenzorg, van wetgeving tot religieuze kring’.

Bergkamp roept homo’s, bi’s en hetero’s op om zelf vrijwilliger bij het COC te worden, ‘want alleen samen kunnen we Nederland LHBT-vriendelijker maken’. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op info(@)coc.nl of via de regionale COC’s.

De Jos Brink Prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan groepen of instellingen die een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender personen. In 2009 ontving Henk Krol de prijs voor zijn tomeloze inzet voor de homo-emancipatie in Nederland en daar buiten.

Dit jaar zijn ook Boris Dittrich en Vereniging Orpheus genomineerd. Het COC feliciteert ook hen met deze nominatie!

Op zondag 15 mei a.s. maakt minister Van Bijsterveldt tijdens een grote bijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag bekend welke genomineerde de staatsprijs dit maal in de wacht sleept.

Véase también:

Rijksoverheid – Genomineerden van de Jos Brink Prijs 2011