Volver a la vista general

Humanitas: Viejo y orgulloso

Het consortium Roze 50plus Nederland (ANBO, COC Nederland, Movisie en Schorer) heeft samen met Kiwa de Roze Loper, het keurmerk voor homovriendelijke zorg, ontwikkeld.

Het zorgcomplex Humanitas-Bergweg in het Oude Noorden van Rotterdam heeft bewezen een tolerante instelling te zijn. Ouderen hoeven zich hier niet te schamen voor hun seksuele gerichtdheid.

Zoals het Humanitas eigen is geeft het aan beide mijlpalen feestelijk aandacht. Op 20 mei a.s. is er een programma van 16.00–19.00 in Humanitas-Bergweg met o.a. de onthulling van de gevelfoto Oud & Proud, de officiële uitreiking van de Roze Loper in aanwezigheid van afgevaardigden van COC-Nederland, ANBO en de gemeente Rotterdam en optredens van het Rotterdams Centrum voor Theater, zanger Edwin en het zangkoor van Salon Humanitas. Ook wordt het publiek verrast door het bekende spel ‘Wie van de drie’ waarbij een deskundig panel (waaronder Harry Slinger van Drukwerk) de échte homo moet ontmaskeren.

De hele dag is de fototentoonstelling met portretten en uitspraken van homo-ouderen te bezichtigen in het atrium van Humanitas-Bergweg (deze tentoonstelling duurt tot 25 mei 2011).

Adres Humanitas-Bergweg: Bergwegplantsoen 10 te Rotterdam.