Volver a la vista general

WOS y COC: radio con diversidad y sin clichés

De uitzendingen zijn om de week te beluisteren van vrijdag 17 juni tot en met 26 augustus tussen 17.00 en 18.00 uur via de kabel en de ether. Ook zijn ze te horen via de WOS-website.

‘Wij proberen in onze uitzendingen een goed beeld te geven van de diversiteit van de inwoners van de regio’, zegt Michael den Otter, hoofd WOS-radio. ‘Daar horen de ongeveer 15.000 HLBT’s natuurlijk ook bij. Bij dit idee was het COC onze logische samenwerkingspartner’.

De serie wordt gemaakt in samenwerking met COC Haaglanden. ‘De serie is net zo gevarieerd als onze doelgroep’, zegt Maxim van Ooijen van COC Haaglanden. ‘We hebben jongeren, ouderen, vrouwen en transgenders. Verder is er aandacht voor homoseksualiteit binnen het huwelijk, mensen met hiv en voorlichting op middelbare scholen. Ook nemen we een kijkje in een verzorgingshuis in Wateringse Veld, waar het personeel speciaal geschoold is om homodiscriminatie tegen te gaan’.

‘Wij willen met deze serie interviews een realistisch beeld geven en niet al die clichés die je altijd op radio en tv hoort en ziet’, zegt Den Otter. ‘We hebben het over echte mensen met een eigen plaats in de Westlandse maatschappij’.

WOS is de lokale omroep voor Westland, Midden-Delfland, Hoek van Holland en Maassluis. COC Haaglanden werkt voor de LHBT-doelgroep in de negen gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden.